Hva betyr et verv i Psykologiforbundet?

Det er snart vår, som betyr at tiden nærmer seg for nok et landsmøte og valg av nytt styre. I denne artikkelen svarer nestleder Malin på vanlige spørsmål knyttet til landsmøtet, hvordan stemming foregår, og hva det betyr å ha et verv i Psykologiforbundet.

Malin Moland, styremeldem i Psykologiforbundet

Hvordan foregår valg av styre?

– Valg av styre skjer ved at de som er interesserte i et verv sender inn en tekst der man beskriver sin motivasjon og hva de ønsker å bidra med. På årsmøtet får man mulighet til å presentere seg selv og så stemmer man inn kandidatene man ønsker i styret. Alle medlemmer som deltar på landsmøtet kan stemme!

Hva innebærer et verv i Psykologiforbundet?

– Som styremedlem er det stor frihet til å jobbe med de områdene man ønsker og brenner for. Psykologien er et bredt felt, så det er mye å ta av. Vil man fokusere på å bedre medlemsfordelene? Arrangere fagkvelder? Frokostwebinarer? Sosiale arrangementer? Markedsføring? Nettverk? Stå på stand? Kurs? Organisere og verve frivillige? Er det noe du føler mangler eller vil ha mer av? Om det er noe av dette som frister, så vil vi sterkt oppfordre til å søke. Sammen setter vi preg på psykologien i Norge.

Hvordan har din opplevelse med forbundet vært så langt?

– Jeg har vært nestleder i snart et år nå. Som nestleder deltar jeg på møter ukentlig sammen med styreleder og organisasjonssekretæren vår. Vi oppdaterer hverandre på hva som har skjedd siden sist, og planlegger fremover. Ukentlige møter sikrer kontinuitet, og man får drøftet eventuelle spørsmål og tanker man har. Jeg har også personalansvar, som vil si at jeg kjører lønn og har medarbeidersamtaler.

– Alle styremedlemmer deltar på styremøtene, som vi har omtrent 5 ganger i året. Mellom disse møtene så har vi «prosjektgrupper» der de som ønsker å jobbe med ulike saker møtes. Jeg er også med på å teste ut systemer og løsninger som kan effektivisere driften av forbundet.

Hva liker du best med vervet?

– Det jeg liker mest er at jeg får brukt mine egne styrker, får utfordret meg på nye ting og at det er rom for å ha travle perioder. Dessuten får man stifte nye bekjentskaper, og man får være med på å bygge en organisasjon i spennende utvikling! Personlig håper jeg at Psykologiforbundet skal bli en stooor organisasjon. For å få til deg trenger vi flere ildsjeler som kan bidra.

Hvordan går man frem om man ønsker å bidra i Psykologiforbundet?

– Da kan man kontakte oss gjennom eget skjema som man finner her, eller å ta kontakt med meg eller noen andre i styret på mail som du finner her.