Typisk mann?

Om kampanjen

Den mannlige befolkningen i Norge topper en rekke statistikker for uhelse og mistrivsel, inkl. frafall i skolen, barnløshet og selvmord. Det er vanskelig å gi et sikkert svar på hvorfor det er slik, og den offentlige debatten rundt slike spørsmål blir ofte svært polariserende.

I kampanjen Typisk mann? setter vi fokus på hvilke tanker menn selv har rundt maskulinitet, deres egen identitet og hvilke utfordringer menn møter i dagens samfunn. Kampanjen sitt formål er å åpne opp en diskusjon om hva det vil si å være mann, og således begynne å sette ord på det usagte i den offentlige samtalen om det å være mann i dagens Norge. 

 

– Å være mann for meg vil først og fremst si å være privilegert til sjelden eller aldri å måtte tenke særlig på hva det vil si å være mann. «I am what I am» som Skipper’n sier.

Les intervjuet med Ole Jacob Madsen her.

 

– Jeg møter gutter som blir holdt utenfor og mobbet og som derfor søker til ekstreme miljøer enten i Real Life eller på nettet. Mange «går vill i livet sitt». 

Les intervjuet med Svein Øverland her.

Jeg tror jeg vokste opp med en trang til å unngå å gråte, spille fotball, og være tøff – det var jo det vi gutta ble fortalt.

Les intervjuet med Benjamin Silseth her.

– For meg er det et emosjonelt helvete å vise følelser og sårbarhet. Følelsene baller seg inn i et uutholdelig kaos, og det er lett å få panikk til tider.

Les intervjuet med Petter Aaberg her.

– Når jeg tenker på min egen manndom, så handler det om å være god, ansvarlig, dyktig. Ting som egentlig ikke har noe med kjønn å gjøre.

Les intervjuet med Ibrahim Mursal her.